Grote belangstelling voor de Beursvloer

05-03-2012Op 8 maart a.s. is het dan zover. Bedrijven, verenigingen, stichtingen en instellingen ontmoeten elkaar op de 1e Maatschappelijke Beursvloer van Valkenswaard. Een sprankelend en dynamisch evenement waarbij vraag en aanbod 'met gesloten beurs' verhandeld wordt. Ofwel dé plek waar maatschappelijke betrokkenheid wordt omgezet in concrete actie!

Er zal naar verwachting dan ook driftig gehandeld worden, want maar liefst 35 bedrijven en 45 maatschappelijke organisaties hebben zich aangemeld. En voor de eerste keer is dat een prima resultaat.

Volgens projectleider Kees Fijneman ligt de belangstelling vanuit de maatschappelijke organisaties voor de hand. Zij krijgen immers de kans om met behulp van het bedrijfsleven lang gekoesterde wensen in vervulling te zien gaan. Het bijzondere daarbij is dat er geen 'geld' gevraagd mag worden. Wel ondersteuning in de vorm van kennis/kunde, menskracht, materialen en faciliteiten. Dat is misschien even wennen, maar de praktijk wijst uit dat ondersteuning vragen in 'natura' vaak veel meer kansen biedt dan het vragen om geld.

Fijneman:  'We zijn ook blij verrast door het ruime aanbod dat door zo'n 35 bedrijven is ingediend. Van gratis promotiefilmpjes, gebruikte computers, vergaderruimten, werkervaringsplaatsen, financieel-/administratief advies, helpende handen, tot een gratis dagje kanovaren voor een groep die daar geen middelen voor heeft. Voor elk wat wils dus!'.

Of deze bedrijven nu ondersteuning bieden in de vorm van materialen en faciliteiten of juist kiezen voor de inzet van menskracht, de Beursvloer biedt hen een uitstekende gelegenheid om hun betrokkenheid bij de Valkenswaardse gemeenschap (verder) gestalte te geven. Wat dat betreft gaan 'business needs'
en 'society needs' steeds meer hand in hand. Zie daar een win-win situatie voor alle partijen.

Ook regionaal is er belangstelling voor onze Beursvloer. Zo hebben belangstellenden uit Maastricht, Weert, Bladel, Bergeijk en Tilburg toestemming gevraagd de Beursvloer te mogen bezoeken.


Gemeente Valkenswaard Rabobank Valkenhof