Fantastisch resultaat.

27-03-2015

De Beursvloer is niet meer weg te denken uit Valkenswaard. Dat zei wethouder Hetty Tindemans afgelopen donderdag bij de opening van de vierde Beursvloer Valkenswaard. Het marktplein waar zo’n negentig Valkenswaardse bedrijven en maatschappelijke organisaties diensten uitwisselen leverde 107 matches op, veel meer dan vorig jaar. Een fantastisch resultaat.

Tijdens de Beursvloer knopen de deelnemers in anderhalf uur zoveel mogelijk gesprekjes met elkaar aan om te kijken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Maatschappelijke organisaties zoeken advies, materialen of mankracht; bedrijven willen ze daar graag mee helpen, in ruil voor een tegenprestatie. Geld komt er nooit aan te pas. Is de match gemaakt, dan weer snel verder naar het volgende gesprekje. Speeddaten op zijn Valkeswirds.

 

Picknicktafel

De balans na anderhalf uur speeddaten: 107 matches met een maatschappelijke meerwaarde van minstens 58.000 euro. Daarmee is het resultaat van 2014 ruimschoots overschreden. Een kleine greep uit de matches: Leeuwendael Evenementen gaat adviseren bij de intocht van Sinterklaas; Ford Luijbregts leent een busje uit aan EHBO St. Nicolaas; Ontverpia ontwikkelt een huisstijl voor Vliegerfestival Valkenswaard; Bots Bouwgroep maakt een bankje en picknicktafel voor het Kempisch Bakkerijmuseum. En nog veel meer. Alle matches zijn hier  te lezen.

‘Mooie match’

Brabantia deed voor het eerst mee en maakte gelijk vier matches. ‘We hebben onder meer een mooie samenwerking gevonden met de IVN’, zegt Eric van der Palen. ‘De mensen van Brabantia gaan de handen uit de mouwen steken in het bos. In ruil krijgen we van de IVN natuureducatie.’ Eric vindt de Beursvloer een nuttig evenement. ‘Je wilt als bedrijf graag je maatschappelijke betrokkenheid tonen, maar hoe kom je in contact met de juiste organisaties? Nou, hier op de Beursvloer dus.’

Voor wethouder Tindemans krijgt de Beursvloer nog een staartje. Bij het startschot beloofde ze spontaan om bij de honderdste match mee te helpen als vrijwilliger. Die belofte gaat de wethouder inlossen: op de Were Di Bedrijvenmarkt zal ze assisteren in de stand van Brabantia.